O kompaniji
33
Iskustva
35
Plate
17
Poslovi
Holycode d.o.o. logo

Holycode d.o.o.

3.9

Iskustva

3.9 100%

Menadžment kompanije

3.5

Beneficije

3.9

Balans karijera-privatni život

4.4

Timska atmosfera

4.6

Zadovoljstvo projektima

4

Mogućnost napredovanja

3
Intervju
25.08.2023
Pozitivno iskustvo

Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Inicijalni intervju je sa HR-om da predstavi firmu, nacin funkcionisanja i da zabelezi zeljenu platu. Ukoliko klijentu to odgovara onda se ide u drugi krug gde je intervju sa samim klijentom, a to se razlikuje od tima do tima. Nakon tog tehnickog/meet with a client intervjua sam dobio ponudu.
Korisno? 0
Iskustvo
25.08.2023
3 Preporučuje

Software engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Firma radi po nearshore principu, vecinski za svajcarske klijente, pa se samim tim kontakt sa Holycode-om svodi na minimum. Prednosti Holycode-a, lokacija, dosta parkinga, remote rad. Omogucen izbor opreme za rad kao i monitora. Pizza sreda. Game room. Administracija i HR se trude da pomognu kad god mogu.

Zamerke

Do skoro su benefiti bili nikakvi ili neisplativi. Konacno je firma pristala da plati privatno zdravstveno zaposlenima. Team building se organizuje samo za administraciju i HR, programeri zavise od klijenta da li ce imati tako nesto. Izboriti se za nove benefite koje ostale firme vec primenjuju je jako tezak i dug proces. Stolice u novoj kancelariji su katastrofa za sedenje.

Tehnologije

JavaScript RESTFull SOAP Angular Java AngularJS Java EE
Korisno? 0
Iskustvo
18.08.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Senior software developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Odlicna firma, ako se dogovore uslovi kako treba. Sve zavisi od tima do tima. Projekti su zanimljivi, dobija se budzet za usavrsavanje + odlasci na konferencije i kod klijenata. Oprema je najnovija i obnavlja se cesto. atmosfera je vrhunska, jedna od boljih od kompanija u kojima sam do sada radio.

Zamerke

Nemam ni jednu zamerku. Mozda benefit za kola

Tehnologije

.NET JavaScript Java Java SE
Korisno? 0
Iskustvo
06.07.2023
3 Preporučuje

Software developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Holycode kao posrednik je jedan veliki pozitivan utisak, privatno zdravstveno, oprema, monitor 2k rezolucije mis tastatura podloga slusalice u budzetu od 30k, kancelarija, pica sredom, rucak petkom. Kuhinje pune sokova, slatkisa, voca, dobri automati za kafe… sto se tice samo holycode a jako dobro iskustvo. Takodje jako dobar odnos HRa sa zaposlenima barem iz mog iskustva.

Zamerke

Eh sad kome ovde pisati zamerku, tj cija je krivica (holycode ili klijent). Realno bi mogao Holycode da bude malo vise ukljucen u rad samog klijenta i biti siguran da su neke osnovne stvari kako treba i bude pomoc u komunikaciji izmedju zaposlenog i klijenta. Klijenti su uglavnom startapovi i zavisi kod kakvog klijenta se upadne, ali verujem da vecina ima iste probleme, zato i delom krivicu prebacujem na holycode jer je mozda ucestala stvar (nisam istrazivao druge klijente niti radio neku statistiku, ovo je moj licni dozivljaj -> ne mora da bude tako za ostale klijente). Problem je sto klijenti zahtevaju jako puno rada, posao nije lako merljiv, aplikacije su haoticne, radjene sa brda na dole i obrnuto kako je u kom trenutku to bilo neophodno, ali se rezultati ocekuju u kratkom roku i da budu besprekorni. Nepostovanje radnog vremena, cimanje od strane klijenta u 9 uvece na video poziv kako bi se nesto sredilo, ne zato sto je nesto npr puklo na produkciji nego zato sto je klijentu tad doslo vreme time da se bavi. Licni dozivljaj jeftine radne snage od strane klijenta, neprijatne situacije u vise navrata.

Korisno? 8
Intervju
27.06.2023
Negativno iskustvo

Java Software Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Inicijalni HR intervju je klasičnog tipa - prolazak kroz CV uz predstavljanje kompanije, samog tima i benefita koje kompanija nudi. Nakon nedelju dana održan je i razgovor sa team lead-om i još jednim kolegom koji se bavi Javom u timu za koji sam se prijavio. Na ovom razgovoru smo prolazili smo kroz CV i nije bilo tehničkih pitanja, uglavnom je bila opšta priča o samom timu i projektu na kome se radi. Rekli su mi da im moj profil odgovara i da će mi poslati zadatak kroz par dana, ali se više nisu javljali. Morao sam da ih vučem za rukav da bih dobio generičku odbijenicu.
Korisno? 0
Intervju
26.06.2023
Pozitivno iskustvo

Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

- HR intervju - tehnicki intervju - domaci zadatak - meet the team intervju
Korisno? 0
Iskustvo
12.04.2023
4 Preporučuje

Java developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Izazovnost projekta zavisi od toga koji klijent vam zapadne i dobra stvar je sto se moze traziti promena klijenta i projekta. Besplatan ručak petak je baš korisan benefit, koji nisam imao ni u jednoj prethodnoj kompaniji. Odlicna savremena oprema za rad, prelepa timska atmosfera.

Zamerke

Nekad zna biti stresno, ali za to su zasluzni vise klijenti ali bi i sama kompanija vise trebala da stiti zaposlenog.

Korisno? 1
Iskustvo
07.04.2023
4

Software engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Korektna oprema, plata uredu. Firma kao firma je korektna ali ne izlazi nesto previse van proseka. Rucak sredom i petkom je lep benefit

Zamerke

Nrmam osecaj da sam zaposlen u holycodu vec samo za klijenta. Opet dosta zavisi od klijenta kod god pocnete da radite. Takodje negativna stvar nema provatno zdravstveno. Tacnije moze da se plati. Parking u firmi je malo nezgodno naci.

Tehnologije

NodeJS
Korisno? 3
Intervju
09.03.2023
Pozitivno iskustvo

Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Standardni HR razgovor. Nakon toga vas povezuju sa klijentom sa kojim imate tehnicki deo intervjua, i dalji tok sada vec zavisi od klijenta do klijenta. Klijent bira vas, ali i vi birate klijenta. Ako vam se ne svidja klijent povezu vas sa sledecim. HR je svo vreme prisutan.

Pitanja sa intervjua

  • Pair programming, izrada aplikacije.
Korisno? 1
Iskustvo
09.03.2023
2 Preporučuje

software engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Radite direktno za klijenta, bukvalno ste njihov zaposleni, sve zavisi od Vas kako se postavite itd. Nije za ljude koji imaju problema da se izbore za sebe.

Zamerke

Dok ste u "timu", Holikod, klijent i vi, klijent ima veca prava od vas, vecu slobodu, HR zaduzen za vas tim u 99% slucajeva samo sleze ramenima uz "dogovorite se sa klijentom". Ovo se odnosi na odobravanje odmora, izostank review-a, povisice itd. Za platu se vodite time da ono sto dogovorite na pocetku je jedino zagarantovano ,mada to zavisi od klijenta do klijenta, Holikod se nece zauzeti da klijent odradi review,bez obzira sta se dogovorili na pocetku. Nema bencha, ako projekat na kome radite pukne (uglavnom su startup-ovi u pitanju) a trenutno nema otvorenih pozicija u drugim timovima na povrsinu isplivavaju lose stvari. Krece osporavanje osnovnih prava zagarantovanih zakonom u slucaju gubitka posla, osporava vam se isplacivanje neiskoriscenog odmora, forsira se potpisivanje sporazumnog raskida ugovora bez naknade i pricama koje vise prilice trecerazrednom preduzetniku, nego li uglednoj firmi kakvom se Holikod predstavlja. Sve je ovo "ako prodje prodje", bukvalno morate da se borite za sebe citirajuci zakon, spremni da potegnete i za pravnim sredstvima ne bi li izborili vasa prava. Dok menjate sagovornike pocevsi od ljudi iz administracije pa sve do C levela, gledate kako ugled jedne kompanije sada i ne vredi bas puno. Srecom sistematizacija se radi na 6 meseci, pa eto, barem nam necemu zakon sluzi.

Korisno? 6