O kompaniji
25
Iskustva
27
Plate
13
Poslovi
Holycode d.o.o. logo

Holycode d.o.o.

4.2

Iskustva

4.2 100%

Menadžment kompanije

3.3

Beneficije

4.3

Balans karijera-privatni život

4.8

Timska atmosfera

4.3

Zadovoljstvo projektima

4.7

Mogućnost napredovanja

3.5
Intervju
09.03.2023
Pozitivno iskustvo

Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Standardni HR razgovor. Nakon toga vas povezuju sa klijentom sa kojim imate tehnicki deo intervjua, i dalji tok sada vec zavisi od klijenta do klijenta. Klijent bira vas, ali i vi birate klijenta. Ako vam se ne svidja klijent povezu vas sa sledecim. HR je svo vreme prisutan.

Pitanja sa intervjua

  • Pair programming, izrada aplikacije.
Korisno? 0
Iskustvo
09.03.2023
2 Preporučuje

software engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Radite direktno za klijenta, bukvalno ste njihov zaposleni, sve zavisi od Vas kako se postavite itd. Nije za ljude koji imaju problema da se izbore za sebe.

Zamerke

Dok ste u "timu", Holikod, klijent i vi, klijent ima veca prava od vas, vecu slobodu, HR zaduzen za vas tim u 99% slucajeva samo sleze ramenima uz "dogovorite se sa klijentom". Ovo se odnosi na odobravanje odmora, izostank review-a, povisice itd. Za platu se vodite time da ono sto dogovorite na pocetku je jedino zagarantovano ,mada to zavisi od klijenta do klijenta, Holikod se nece zauzeti da klijent odradi review,bez obzira sta se dogovorili na pocetku. Nema bencha, ako projekat na kome radite pukne (uglavnom su startup-ovi u pitanju) a trenutno nema otvorenih pozicija u drugim timovima na povrsinu isplivavaju lose stvari. Krece osporavanje osnovnih prava zagarantovanih zakonom u slucaju gubitka posla, osporava vam se isplacivanje neiskoriscenog odmora, forsira se potpisivanje sporazumnog raskida ugovora bez naknade i pricama koje vise prilice trecerazrednom preduzetniku, nego li uglednoj firmi kakvom se Holikod predstavlja. Sve je ovo "ako prodje prodje", bukvalno morate da se borite za sebe citirajuci zakon, spremni da potegnete i za pravnim sredstvima ne bi li izborili vasa prava. Dok menjate sagovornike pocevsi od ljudi iz administracije pa sve do C levela, gledate kako ugled jedne kompanije sada i ne vredi bas puno. Srecom sistematizacija se radi na 6 meseci, pa eto, barem nam necemu zakon sluzi.

Korisno? 0
Iskustvo
25.01.2023
4 Preporučuje

software engineer

Trenutno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Rad od kuce i fleksibilno radno vreme Placeno bolovanje mesec dana Stvarno puno raznih bonusa Fit pas I Moje omiljeno ,zona za odmor i relaksaciju u firmi

Zamerke

Klijenti su uglavnom iz Amerike tako da se radi po njihovom vremenu,sto nama bas i nije savrseno Predugi i precesti sastanci Jer su kolege isto tako uglavnom stranci sve ide malo sporije

Tehnologije

Java Python Ruby Ruby on Rails
Korisno? 0
Intervju
27.12.2022

Java Internship(Tim Neon)

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvo razgovor sa HR-om,gdje sam dobio informacije o firmi. Nakon toga je slijedio tehnicki intervju sa team lead-om. Razgovor je bio opusten, pricali smo o nekom osnovama, nije bilo coding zadatka nego samo razgovor. Kada nisam bio na pravom putu, naveo bi me. Izabrali su drugog kandidata, ali svakako je bio super proces, takodje su postovali rokove obavjestavanje sto su navodili.

Pitanja sa intervjua

  • Koncepti OOP
  • HTTP Protokol
  • LinkedList vs ArrayList
Korisno? 1
Iskustvo
29.08.2022
5

Lead Software engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Projekti su raznovrsni i izazovni. Klijenti su baš velika svetska imena. Drugarski odnos između menadžmenta i zaposlenih, moguća svaka vrsta dogovora. Zaposleni učestvuju u podeli dobiti. Radna atmosfera gde mogu da budem potpuno produktivan, dobra oprema, svi voljni da pomognu. Odlični uslovi, vrlo ozbiljan pristup poslu. Sertifikacija, zanimljivi projekti, veliki klijenti. Sve zavisi od tebe, postoji puno potencijala i usmerenja karijere. Ne radi se prekovremeno, vikendima i na praznike. Godišnji bonusi, podela dobiti kompanije. Mogućnost da postaneš partner, kancelarije se nalaze u Master centru. Besplatni termini za sport, itd.

Zamerke

Korisno? 1