HelloWorldLinkovi


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.


Linkovi


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Daleko u neistraženim zaleđima jedne zabačene oblasti zapadnog spiralnog kraka IT Galaksije nalazi se plavo-beli sajt HelloWorld.rs, lansiran davne 2015. godine. Svega troje neumornih ekscentrika ga je vaspitalo i dizalo na noge. Danas ga neguje petoro vizionara, koji ozbiljno shvataju svoju misiju menjanja statusa quo na domaćem IT tržištu.

Na sajtu se svakodnevno postavljaju IT oglasi za posao, najave dešavanja i aktuelnosti iz IT sveta, a korisnici imaju priliku i da napišu svoja iskustva o radu ili sa intervjua u IT kompanijama (IT Insajder). Štedimo vreme za informisanje o poslodavcu, jer smo za svaku kompaniju prikupili javno dostupne podatke – čime se bave, kakve su im finansije i broj zaposlenih, kako im izgledaju prostorije, gde se nalaze... I time želimo da vam ubrzamo i olakšamo odluku da li je neki poslodavac dovoljno zanimljiv za vas.

2017. godine pokrenuli smo altTab - prvi domaći servis koji obrće proces zapošljavanja. altTab omogućava kandidatima kontakt sa poslodavcima koji su u mogućnosti da ispune njihove uslove, a poslodavcima da na brži i lakši način dođu do kvalitetnih kandidata.

Oprobali smo se i u režiserskim vodama – snimamo video sadržaj o IT kompanijama, sa ciljem informisanja kandidata i demistifikovanja procesa selekcije, timova, organizacije rada i vrednosti u domaćim kompanijama.

I tu se ne zaustavljamo :) To be continued...

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Zaljubljenik u programiranje

Srbija

Imaš minimum dve godine relevantnog IT iskustva. Spreman si da hrabro iskoračiš iz svoje zone komfora i promeniš posao. Gotiviš HelloWorld.rs (opciono ☺)... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
HELLOWORLD DOO SUBOTICA
Adresa
Korzo 1, Subotica
Datum osnivanja
17.12.2015.
PIB
109305221
Matični broj
21158313
Poslovni naziv
HELLOWORLD DOO SUBOTICA
Delatnost kompanije
6312 Veb portali
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Stefan Salom - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

altTab – novi servis sajta HelloWorld.rs

U protekle dve godine tim sajta HelloWorld.rs istraživao je srpsko IT tržište i osluškivao želje i potrebe domaćih IT-evaca. Došli smo do sledećeg zaključka – većina kvalitetnih, iskusnih IT-evaca je vrlo pasivna po pitanju traženja (novog) posla.

Inovacija u zapošljavanju

Jedan od uzroka je oskudna ponuda koja odgovara njihovom iskustvu i veštinama. Bio je to dovoljan razlog da pokrenemo altTab, platformu gde IT-evci dobijaju isključivo one ponude za posao koje im odgovaraju. Poslodavcima omogućavamo nov kanal za brzo i lako dolaženje do kvalitetnih kandidata. altTab je prvi projekat ovog tipa u Srbiji.

4

Ispitivanje tržišta

Razgovarali smo sa preko 50 programera i dvadesetak HR-ova IT kompanija koje posluju u Srbiji. I jedni i drugi su nam rekli da dosadašnji način zapošljavanja u ovoj dinamičnoj struci postaje prevaziđen i nedovoljno efikasan. IT industrija se razvija neverovatnom brzinom i shvatili smo da je veoma važno da tržište zadovolji potrebe pripadnika ove struke, kako bismo ih zadržali. Naš doprinos dolazi u obliku novog servisa, koji nastoji da dovede do podudaranja zahteva zlata vrednih IT-evaca i onoga što poslodavci mogu da im ponude.

Kvalitetna baza

Tim sajta HelloWorld.rs agregira kvalitetne kandidate u jedinstvenu bazu, koju će poslodavci moći da pretražuju. Ukoliko kompanija ispunjava većinu uslova, stiče mogućnost da pošalje zahtev za kontakt radi dalje saradnje. Do momenta kada korisnik pristaje na kontakt sa poslodavcem, njegovi kontakt podaci nisu vidljivi.

Minimalni uslovi za ulazak u bazu

Da bi kandidat pristupio bazi potrebno je da ima minimum dve godine radnog iskustva u IT oblasti. Izuzetak su osobe bez radnog iskustva u IT kompaniji, ali koje su radile na ozbiljnijim projektima. Stručno obrazovanje (Elektrotehnički fakultet, Matematički fakultet, Fakultet tehničkih nauka itd.) je prednost, ali su dobrodošli i kandidati koji su, kroz neformalno obrazovanje, stekli relevantno znanje.

Tvoj profil

Korisnik popunjava svoj profil, gde unosi podatke o dosadašnjem iskustvu, obrazovanju, kao i želje i uslove za budućeg poslodavca. U profilu možeš da opišeš i projekte na kojima si radio, navedeš sertifikate koje si stekao, a tu je i otvoreno polje gde možeš da opišeš sebe i svoj "posao iz snova".

3

Do sada je kandidat o kompaniji i radnoj atmosferi mogao da sazna u oglasu za posao (delimično) ili tek na intervjuu. Sada ima priliku da postavi uslove kroz pitanja i dobije odgovore i pre stupanja u kontakt sa poslodavcem. Upravo to smatramo najvećom vrednošću našeg servisa.

2

Dakle, zanima te koje se tehnologije koriste, koliki su timovi, radi li se outsourcing ili se razvijaju sopstvena rešenja… Pitaj! :) Pored pitanja možeš čak i da upišeš željeni odgovor, i na taj način postaviš uslov koji će eliminisati one poslodavce koji ti ne odgovaraju.

Pored ovih pitanja, u profilu se nalaze i željene beneficije. Izdvojili smo nekoliko njih, koje nam je većina IT-evaca navela kao najpoželjnije. Na tebi je samo da čekiraš da li ti je ta beneficija neophodna ili ne. Klizno radno vreme, što da ne? :)

Popunio sam profil, šta sad?

Sledeći korak? Javlja ti se poslodavac koji ispunjava tvoje uslove, a traga za profilom poput tvog. Mejlom dobijaš njegove odgovore na tvoja pitanja i uslove, a na osnovu odgovora biraš da li ćeš stupiti u kontakt sa njim. Neodgovarajuće ponude nećeš ni dobijati, štitimo te od spama.

Tek kada pristaneš, poslodavac dobija tvoje kontakt podatke. Čuvanje podataka o korisnicima servisa nam je veoma važno.

Posle toga je sve  na tebi. Dalja komunikacija sa poslodavcem se odvija izvan okvira altTaba. Ali smo i dalje tu, držimo ti fige da ishod bude onakav kakvim si ga zamislio :)

Copyright © 2019 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Novo na IT Insajderu - pitanja sa intervjua x
X
Video Insajder
Uspešno
Neuspešno urađena operacija