O kompaniji
21
Iskustva
8
Plate
8
Poslovi
Euronet logo

Euronet

3.4

Iskustva

3.4 60%

Menadžment kompanije

3

Beneficije

2.8

Balans karijera-privatni život

4

Timska atmosfera

4.3

Zadovoljstvo projektima

3

Mogućnost napredovanja

2.6
Intervju
25.05.2023
Pozitivno iskustvo

Junior Software Developer

Bez ponude za posao

Intervju težak

Uživo intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

U petak, poslednji dan za prijave, sam poslala CV, stigao mi je mejl da u ponedeljak dođem do njihovih kancelarija na testiranje. Test je trajao 1h i 15min, 20ak zadataka, tehnologije C#, JavaScript, CSS i TSQL. Nakon mesec dana mi je stigao odgovor da nisam prošla dalje.

Pitanja sa intervjua

  • 10 zadataka, TSQL upiti, dato je 10ak uvezanih tabela na osnovu kojih se rešavaju upiti
  • 5 zadataka C#, neke klasične stvari, npr proveriti da li je zadata reč palindrom
  • 5 zadataka JavaScript i CSS
Korisno? 0
Iskustvo
28.03.2023
4 Preporučuje

CL1 System Analyst

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Dosta dobrih kolega koje su tu uvek da pomognu, ima i onih drugih, veliki je tim. Atmosfera je generalno ok, od kad je otišlo par mrakača, koji su predugo bili tu, a nisu nigde napredovali i širili svoju negativnu energiju i zastrašivali novajlije. Što se posla tiče, ima da se radi, smene su 12 sati, ali se ne ostaje se duže, predaja smene traje 5 minuta. U proseku se radi 15 smena mesečno, ukupno. Privatno zdravstveno, tim bildinzi svaki drugi-treći mesec (karting, kuglanje, paintbol, kafana...), spot bonusi i godišnji bonus, Udemy kursevi. Menadžment bez nekog većeg pritiska čak i prenaglašeno se trude da pomognu juniorima, ali komunikacija ukupno bi mogla da bude češća i sa nama koji više nismo juniori. U toku je podela tima na 3 dela da se ljudi fokusuraju na neke oblasti i rasterete, a obećavaju i da će se brže napredovati unutar i van tima. Videćemo kad zaživi.

Zamerke

Previše tolerancije prema mrakačima koji znaju da ubiju atmosferu kad si sa njima 12 sati, sreća pa je većina otišla. Nema nekih naričitih benefita u samom ofisu. Samo kafa i voda. Plate bi mogle malo na gore bilo je povećanje pre godinu dana, ali inflacija ga je pojela. Za sad se šuška, ali bi bilo dobro da znamo na čemu smo.

Tehnologije

Jira
Korisno? 4
Intervju
13.02.2023

Monitoring and Technical support analist

Odbio/la ponudu

Intervju lak

Uživo intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Test na zaokruzivanje (15tak pitanja o opštim stvarima...sta predstavlja C u SQL, šta znači skraćenica VPNs i čemu služi...), prevod nekoliko rečenica na engleski, psihološki test sa odgovorima od 1 do 5. Razgovor sa tri veoma prijatna predstavnika firme. Odgovor da nisam izabran dobio sam na mail nakon 4 dana.
Korisno? 3
Intervju
28.11.2022
Negativno iskustvo

Junior Monitoring Analyst

Bez ponude za posao

Intervju lak

Uživo intervju

Trajalo je 10 nedelja

Kako je izgledao proces

Prvo sam pozvan telefonom i obavesten da sam odabran za razgovor. Jedna od retkih kompanija koja trazi licni dolazak. Otisao na adresu, solidan prostor na finom mestu. Na razgovoru su bili HR i Tech recruiter koji su mi postavili uobicajena pitanja i ophodili se normalno. Nakon toga su dosla dva lika koji su predstavljeni kao "vodje smene". Pokusavali su da mi postave neka tehnicka pitanja (nevezano za poziciju, vec ono sto sam naveo u CV-u), ali bez uspeha. Uglavnom su pricali o tome kako je kompanija jedinstvena po tome sto medju retkima pruza usluge odrzavanja i pracenja transakcija karticama itd. Nista relevantno. Na kraju su me pitali kad bih mogao da pocnem, zahvalili mi sto sam dosao i rekli da ce me neko kontaktirati. Na kraju sam dobio pisani test gde se proverava nivo engleskog i opste stvari iz racunarstva. Posle nekih 2 meseca njihov HR intern mi je poslao mejl da nisam usao u sledeci krug.

Pitanja sa intervjua

  • Kako se postavlja boja u CSS-u
  • Da li sam radio windows server update
Korisno? 0
Iskustvo
10.11.2022
5 Preporučuje

CL1 System Analyst

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Dobre kolege, mogućnost da se nauči dosta toga o procesingu. Team buildinzi svaki drugi mesec. Kursevi za zaposlene preko 1 godine. Godišnji bonus, pribatno zdravsteno. Test posle 6 meseci probnog rada generalno opterećuje, ali realno posle 6 meseci učenja traže se osnovne stvari koje se lako savladaju za tih 6 meseci i menadžmentu nije cilj da iko ode ako u njega investira 6 meseci.

Zamerke

Radni prostor bi mogao da bude bolji, kad je već hibridni model rada obavezan, odnosno dolazak u kancelariju određenjm danima. Usklađivanje zarada zbog rasta cena je bilo pre par meseci, ali ne bi bilo loše da se ponovi.

Tehnologije

Jira
Korisno? 8
Iskustvo
26.07.2022
2 Ne preporučuje

CL1 system analyst

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Kolege su korektne, zele da pomognu. Plata okej

Zamerke

Menadzment vrsi pritisak na ljude koji nisu bili u dodiru sa "problemom", povisavanje tona neptrebno. Takozvani "test" koji je zaista eliminacionog tipa posle 6 meseci, koji aposlutno nema smisla. Znaci, odete sa sigurne pozicije da bi rizikovali svoj poslovni zivot zbog "testa". Atmosfera kao u srednjoj skoli, non stop pritisak, direktan i indirektan. Menadzmentu treba nenormalno mnogo vremena da ispostuju predstavljeno na sastancima. Napredak moguc tek posle bar 3 godine. Takodje, kurseve koja firma "obezbedjuje" namenjeni su iskljucivo kolegama starijim od 3 godine, sto je totalno nepravedno. Opet, svako ima razlicita misljenja, licno, bilo mi je okej ali atmosfera je takva kao gore navedena, pa vi odlucite.

Korisno? 5
Iskustvo
27.05.2022
3 Preporučuje

Busines analyst

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 7-10 godina

Pozitivno

Najbolja stvar je što nema stresa i nema negativnog uticaja na privatan život

Zamerke

Jako teško se dobijaju povećanja plate ili bilo šta od benefita, team buildinga, obuka...

Korisno? 1
Intervju
17.03.2022
Pozitivno iskustvo

Java junior developer

Bez ponude za posao

Intervju težak

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prvi krug: PR intervju korektan i prijatan. Pisani test, poprilicno tezak. Drugi krug: razgovor sa projekt menadzerom, korektan.

Pitanja sa intervjua

  • Objasniti DAO design pattern
Korisno? 1
Iskustvo
25.02.2022
3 Ne preporučuje

Technical Support Analyst

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Plata, zdravstveno osiguranje. Referenca za CV.

Zamerke

Nedovoljna angazovanost menadzmenta da obuci i osposobi nove clanove tima kako bi mogli da sto pre pocnu da obavljaju radne obaveze. Kolege zbog obima posla cesto nisu u mogucnosti da pruze neophodnu pomoc u potrebnom trenutku. Materijali za ucenje su diskutabilnog kvaliteta obizorm da su stariji vise od 10 godina i kvalitet snimaka je los. Iako je menadzmentu skrenuta paznja na sve ove zamerke, nazalost nije imalo nikakvog ucinka i stanje se nije promenilo.

Korisno? 8
Intervju
19.12.2021
Negativno iskustvo

Junior DevOps Engineer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi razgovor obavljen je sa predstavnicom HR tima. U pitanju je bio čisto informativni telefonski poziv gde smo bliže prodiskutovalo o samoj poziciji i odgovornostima u firmi. Isto tako, dobio sam prilku da pričam o svojim prethodnim iskustvima, kao i o tehnologijama iz oglasa sa kojima imam iskustva. U trenutku moje prijave im je trebala osoba koja bi preuzela jedinu DevOps poziciju na sebe s obzirom da je član tog tima odlazio. Rečeno mi je da ću povratnu informaciju dobiti kroz par dana iako je ispalo očigledno da im je trebala osoba koja ispunjava bukvalno sve stavke u oglasu. Jedina pozitivna stvar je transparentnost koju je dotična pokazala. Međutim, ni nakon mesec dana mi nisu poslali zvaničnu potvrdu o tome da li će nastavljati dalje sa mojom prijavom pa zato imam negativan utisak.
Korisno? 1