O kompaniji
16
Iskustva
10
Plate
2
Poslovi
Clarivate logo

Clarivate

4.5

Iskustva

4.5 91%

Menadžment kompanije

4.1

Beneficije

4.4

Balans karijera-privatni život

4.5

Timska atmosfera

4

Zadovoljstvo projektima

3.8

Mogućnost napredovanja

4.1
Iskustvo
15.05.2023
5 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Plata, benefiti, bonusi, hrana, kolege, mogucnost za napredak, lokacija zgrade, hibridni uslovi rada, sjajan izgled kancelarije.

Zamerke

Za sada iskreno nemam.

Tehnologije

C# JavaScript Angular Java Oracle Git Python Docker Agile
Korisno? 0
Intervju
15.05.2023
Pozitivno iskustvo

Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 5 nedelja

Kako je izgledao proces

- HR intervju, - Tehnicki intervju - Finalni dogovor oko posla

Pitanja sa intervjua

  • HR intervju je bio u vidu predstavljanja. Kazete ko ste, odakle ste, koja su vam interesovanja itd. U sustini klasicni HR intervju koji se ne razlikuje od bilo kog drugog. Kasnije je odradjena kratka provera Engleskog jezika i to je to.
  • Tehnicki intervju je bio u sustini prelazak nekih osnovnih stvari u svim poljima IT-ja. Od osnova web dizajna, koncepta oop, kratkih algo pitanja i usmenog razgovora o nekih interesantim stvarima poput framework-a koji bi koristio i generalno tech stack-a.
Korisno? 0
Iskustvo
09.05.2023
1 Ne preporučuje

Account

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Lepa kancelarija, dok nije firma postala vlasnistvo Clarivate-a bila je dobra firma.

Zamerke

Neorganizovanost, nepostovanje radnika, preveliki obim posla. Velika razlika u uslovima za IT sektor i ostale pozicije.

Korisno? 0
Intervju
29.03.2023

Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

HR intervju, tehnički intervju u dva kruga. Veoma opušteno i prijateljski. HR intervju je bio informativan, standardni detalji o poslovanju firme, timu i projektu za koji se traži developer. Tehnički intervju se sastojao od nekoliko teoretskih pitanja i diskusije u kojoj se vidi da li se stvari razumeju ili ne. Pored toga, bilo je i kraćih delova koda koji treba da se prokomentariše - da li je dobro napisan, da li ima nešto što bi se moglo refaktorisati.

Pitanja sa intervjua

  • Solid principi
  • Referentni i vrednosni tipovi u C# jeziku
  • IIFE u Javascriptu
Korisno? 0
Iskustvo
28.03.2023
4

Software developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Kompanija je velika sa preko 700 zaposlenih, podeljenih u mnoštvo timova. Koriste se najnovije tehnologije u većini timova. Moj tim broji devet članova trenutno i radi se po sprintovima od dve nedelje. Međutim, velikog pritiska nema. Uslovi su odlični, radni prostor savremen, čist, u centru grada. Postoje godišnji bonusi, kompanijske akcije, tim bildinzi.

Zamerke

Za sada nema

Tehnologije

JavaScript Node Angular Mongo Redis .NET Core
Korisno? 0
Iskustvo
29.12.2022
5 Preporučuje

Software Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Kancelarija na dobroj lokaciji, lepo opremljena. Rucak u kancelariji obezbedjen. Prvi dan se dobija oprema. Privatno osiguranje, fitpass. Zanimljiv Graduate program za mlade, dobar pocetak karijere. Atmosfera u kompaniji je lepa, svi su spremni da pomognu kolegama.

Zamerke

Proces zaposljavanja traje malo duze, organizacija programa bi mogla da bude bolja.

Korisno? 0
Iskustvo
23.12.2022
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Software developer medior

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Radni prostor je bajkovit. Neverovatno velik, čist, moderan. Velika kompanija sa preko 700 ljudi u Beogradu. Mnogo mladih. Dosta otvorenih pozicija za druge profesije (marketing, office management, pravnici, QA, development...). Redovni sastanci 1:1 sa line menadžerom i ažurno razmatranje na tim sastancima da li ima nekih prepreka za rad, napredovanje i sl. Projekti su interni, nove i raznovrsne tegnologije se koriste. Komunikacija u timovima odlična. Benefiti su odlični, od poklona za decu za Novu godinu, kompanijskih akcija na kraju godine, redovne revizije zarade u odnosu na pokazanu produktivnost i odnos prema poslu. Rad od kuce ili kancelarije - izbor je na vama. Intervju sa iskusnim i prijatnim ljudima. Nisam osetio aroganciju ni od koga ni jednog trenutka. Mogućnost napredovanja unutar kompanije, kao i promena pozicije horizontalno. Često su otvoreni interni konkursi za menadžerske pozicije.

Zamerke

Za sada nemam

Korisno? 0
Iskustvo
24.10.2022
Potvrđen Linkedin identitet
4 Preporučuje

Senior Delivery Manager

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

- Prijatan proces selekcije - Prijatno onboarding iskustvo. Dovoljno vremena za opipavanje terena i upoznavanje s proizvodom i timom - Konkurentna plata i benefiti. One koje viđate po većini kompanija u IT sektoru u današnje vreme (ništa ekstra preko toga) - Moguć bonus i pay planning jednom u toku godine - Generalno pozitivna atmosfera s ljudima kojima radim - Napredovanje u pravcu korišćenja modernih tehnologija. Iako su neki proizvodi na starim tehnologijama, postoji inicijativa da se modernizuju.

Zamerke

- Nedovoljno postavljanje očekivanjima prema svim zaposlenima. Neki sektori u kompaniji nisu zadovoljni uslovima rada i kako prenose to nezadovoljstvo (njihovom platom i benefitima, jer se u nekoj meri razlikuju od drugih sektora unutar kompanije) - Kompanija je velika i brzo raste. Taj brz rast je prouzrokovao da neke stvari nisu optimalno orgaizovane u startu pa se to posle menja nakon što je neko već zadovoljan. Alternativa bi bila da je kompanija prvo zaposlila lidere, pa onda širila timove pod njihovim vođstvom - Molim čitaoca da shvati ovo iskustvo kao jedan primer. U kompaniji ove veličine, sve zavisi u kom si timu/sektoru - da li će sve biti dovedeno u red ili tek treba da se uspostavi red. Pa onda to i utiče na različita iskustva koja možete čuti o radu u kompaniji. Savetujem svakog da se dobro raspita u timu u kom bi ga planirali i za koji mu nude priliku za rad - pre nego o Clarivate kao poslodavcu - Velika kompanija, velika i raspodela posla pred različitim stranama. Dovela je do toga da se neke stvari neobjašnjivo sporo odvijaju. Ili da je ponekad teško napraviti dogovor između nekoliko reporting linija kad su očekivanja da rade zajedno.

Tehnologije

AWS Jira WEB API TypeScript
Korisno? 2
Intervju
24.10.2022
Pozitivno iskustvo

Delivery Manager

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Imao sam 3 razgovora pre nego što sam dobio ponudu: 1. Opšti razgovor s Talent Aquisition timom. Predstavili su kompaniju, predstavio sam sebe. Intervju je bio na srpskom jeziku, a par rečenica smo razmenili na engleskom (brza provera korišćenja engleskog jezika). Pitali su me za razlog potrage za novim poslom, šta želim od posla, očekivanu platu, otkazni period. 2. Razgovor s potencijalnim Line Manager (Program Delivery Manager) i kolegom (Delivery Manager). To su praktično kolege iz Delivery Management tima. Cilj razgovora je bio da mi prezentuju tim i očekivanja od posla. Takođe da čuju nešto o mom iskustvu, razmišljanjima, očekivanjima. Procena kako bih se uklopio u tim. 3. Razgovor s Director of Delivery Management i Director of Engineering. Predstavljanje značaja projekta za koji me razmatraju, predstavljanje tima i poteškoća koje imaju. Razgovarali smo kako bih pristupio rešavanju određenih situacija i konflikta. Posle ova tri razgovora sam dobio ponudu. Zamolio sam za dodatni razgovor kako bih proverio par stvari koje su mi ostale nejasne - nije bio problem da ga organizuju. Cela ekipa je maksimalno izlazila u susret tokom celog procesa. Nije bilo problema ni kad sam najavio da mi je potreban otkazni period od 6 nedelja pre početka rada - rekli su da uzmem koliko god vremena mi je potrebno. S prihvatanjem ponude sam stupio u kontakt s HR timom da organizujemo prvi radni dan.

Pitanja sa intervjua

  • Kako sam rešio neku konfliktnu situaciju
  • Razna pitanja o radu s ljudima i situacijama kroz koje smo prošli (pošto je Delivery Management uglavnom rad s ljudima)
  • Kakvo je moje iskustvo s Jirom i koliki mi je nivo poznavanja Jire
Korisno? 1
Iskustvo
16.09.2022
5 Preporučuje

Project Manager

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Work life balans, stress free okruzenje, management koji postuje ljude. Oprema, uslovi rada, kolege. Atmosfera u timovima je odlicna, bar u onima za koje sam ja radio. Postuje se svaki clan tima, sto je jako bitno.

Zamerke

Verovali ili ne, nemam nikakve. :) Idem dalje srecan, pun pozitivnih utisaka. Mogao bih da sitnicarim, ali nema potrebe. Da biram opet, izabrao bih Clarivate.

Korisno? 2