O kompaniji
30
Iskustva
5
Plate
Poslovi
Banca Intesa a.d. logo

Banca Intesa a.d.

3.9

O nama

BRINEMO O SVEMU ŠTO VAM ZNAČI

Banca Intesa je članica Intesa Sanpaolo, jedne od vodećih bankarskih grupa u Evropi.

Naš svet mogućeg zajedno gradimo više od 15 godina.

Mi smo prva banka na tržištu više od jedne decenije.

Naš tim čini oko 3.000 zaposlenih.

Poslujemo sa više od 1,3 miliona zadovoljnih klijenata.

Našu poslovnu mrežu čini više od 140 ekspozitura u preko 80 gradova Srbije.

Ulažemo u razvoj zaposlenih kroz niz inicijativa, kao što su organizovani Onboarding program, program Akademija za mali biznis, razvojni program za menadžere, Akademija za agro biznis, Data akademija , Risk akademija, kao i standardizovani paketi obuka za sve zaposlene u našoj poslovnoj mreži.

Pružamo mogućnost kolegama da kroz interne konkurse ostvare svoje profesionalne aspiracije i prošire svoja znanja. Kolege sa ambicijom i željom da steknu internacionalno iskustvo, imaju mogućnost da se prijave na neki od konkursa za otvorene pozicije u Matičnoj banci ili nekoj drugoj banci naše Grupe, a najtalentovanije kolege kroz Unlock Potentials talent program dobijaju mogućnost da steknu vredno internacionalno radno iskustvo u trajanju od tri do pet godina.

Mlade talente prepoznajemo kroz naš Junior program koji je namenjen studentima završne godine i diplomcima različitih fakulteta i kroz koji ih podstičemo da uz praktičan rad i mentorsku podršku iskusnijih kolega, naprave prve značajne korake u karijeri i na što lakši način usvoje nova znanja i steknu sigurnost u svoj rad.

Volimo da povezujemo kolege iz svih organizacionih delova naše Banke, razvijamo i širimo koučing kulturu i primenjujemo agilnu metodologiju  i dobru dvosmernu komunikaciju u svakodnevnom radu.

Zalažemo se za dobro zdravlje i balans naših zaposlenih, kroz hibridni način rada, podsticanje zdravih životnih navika, kao i kroz brigu o porodici i deci zaposlenih. Takođe, pružamo mogućnost besplatnog sistematskog pregleda, kao i pokrivene troškove privatnog zdravstvenog osiguranja. Ljubiteljima sporta i rekreacije omogućili smo korišćenje Fitpass usluge po povlašćenoj ceni, a kroz interne aktivnosti na nivou Grupe organizujemo i raznovrsne uzbudljive sportske aktivnosti (turniri u košarci, odbojci, fudbalu, tenisu) koje doprinose jačanju sportskog duha i promociji sporta.  

Gradimo okruženje u kojem se integritet prepoznaje i ceni, podstičemo izvrsne rezultate, negujemo tranparentnost, cenimo individualne vrednosti i odgovornost u korišćenju resursa. Radujemo se da dobijemo nove kolege koje su kao i mi motivisane da zajedno jačamo kulturu usmerenu na jednakost i poštovanje svakog pojedinca.

Beneficije

Timska druženja

Timska druženja

Sport i rekreacija

Sport i rekreacija

Nagrade, bonusi, pokloni

Nagrade, bonusi, pokloni

Edukacija, profesionalni razvoj

Edukacija, profesionalni razvoj

Fleksibilno radno vreme

Fleksibilno radno vreme

Program mentorstva

• Program mentorstva
• Program mentorstva

Kompanijski popusti

Kompanijski popusti

Naši ljudi

Jovana Dakić

PROGRAMER ZA CORE APLIKATIVNA BANKARSKA REŠENJA

Jelena Šubarić

SARADNIK ZA MODELE KREDITNOG RIZIKA

Borko Benin

DIREKTOR ZA PRODAJU MALOM BIZNISU

Proces selekcije

Trudimo se da proces selekcije bude jedno prijatno iskustvo u kome ćemo se bolje upoznati. Voleli bismo da saznamo više o tebi, ali i da ti damo što veći broj informacija koje bi ti bile potrebne da razumeš samu poziciju i način funkcionisanja organizacije.

Zato se proces selekcije sastoji iz nekoliko koraka:

1. Prijava

Prijavi se na neku od otvorenih pozicija tako što ćeš popuniti kratak formular i prikačiti svoj CV. Kolege iz HR-a u dogovoru sa kolegama za čiji tim apliciraš će pažljivo pogledati tvoju prijavu i obavestiti te ukoliko prelazimo na naredni korak.

2. Tehnički intervju

Na razgovoru koji ima za cilj da se obostrano informišemo i bliže upoznamo, naše kolege će ti detaljnije predstaviti samu poziciju i odgovoriti na tvoja pitanja. Povremeno kandidatima dajemo i kraći stručni test ili zadatak a ukoliko se već u ovoj fazi interesovanja podudaraju i sa jedne i sa druge strane, onda ostaje još jedan korak.

3. HR test i intervju

Naredni korak u procesu selekcije sastoji se iz dva dela. Prvi deo čine online testovi logike i ličnosti, a drugi deo je online intervju u trajanju od oko pola sata.

4. Ponuda

Kolega iz HR-a će te obavestiti o ishodu ovog procesa i uvek nam je drago kada imamo pozitivnu informaciju i ponudu za tebe.

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Milentija Popovica 7b, 11070 Novi Beograd Beograd, Srbija