Anari AI logo

Anari AI

Anari AI je prva online čip fabrika u cloud-u koja menja hardver AI industriju iz korena. Anari pruža novi pristup dizajniranju i korišćenju personalizovanih AI čipova dostupnih u nekoliko klikova.  

Kontakt

Narodnog Fronta 21/a, Novi Sad

O nama

Anari AI je prva online čip fabrika na cloud-u koja se bavi razvojem platforme za korišćenje i dizajniranje personalizovanih AI čipova, dostupnih u samo nekoliko likova. Na ovaj način, velike kompanije, kao i mali razvojni timovi dobiće mogućnost da celokupan razvoj svojih specifičnih AI rešenja vremenski svedu na nekoliko nedelja, umesto na 12-18 meseci koliko je trenutno za to potrebno.

Za razvoj ove ideje Anari AI je početkom 2021. godine za samo tri meseca podigao investiciju u iznosu od $2 miliona od strane jednog od najvećih investicionih fondova u svetu - Earlybird VC, uz učešće fondova Acequia Capital, Serbian Entrepreneurs i Erica Reisa, osnivača Lean Startup-a.

Anari platforma svoju primenu može pronaći u različitim industrijama – od gejminga do autonomne vožnje, medicine i biotehnologije, a iza njenog razvoja stoji globalni tim Ph.D. istraživača, inženjera za mašinsko učenje i senior softver inženjera. Tim osnivača kompanije je novosadski, a čine ga Jovan Stojanović (CEO), Stefan Sredojević (COO) i Bogdan Vukobratović (Head of R&D).

Anari AI proizvod ima tri stuba: Anari AI Platforma, prva virtuelna fabrika čipova, Thor X - prvi cloud čip na platformi i Anari Framework (PyGears), programski jezik razvijen od strane Anari tima na kome se zasniva celokupna Anari platforma.

Anari AI je deo Wonderland AI zajednice osnovane od strane Jovana Stojanovića, koja broji više od 30.000 stručnjaka i entuzijasta u oblasti veštačke inteligencije iz celog sveta. U okviru zajednice osnovan je Wonderland AI Summit koji svake godine okuplja najzvučnija svetska imena u oblasti razvoja veštačke inteligencije, među kojima su predstavnici kompanija NVIDIA, Google, Huawei, Facebook, Amazon i mnogi drugi. U okviru zajednice osnovane su i organizacije Angelico, koji se bavi istraživanjem mozga i razvojem AI rešenja za decu sa posebnim potrebama i Serbian AI Society, srpska AI zajednica koja broji više od 180 naučnika i istraživača u ovoj oblasti.

Tech stack

Beneficije

Privatno zdravstveno osiguranje

Fitpass

Rad na internom projektu

Rad na najinovativnijem projektu

Korišćenje najnovijih tehnologija

Tim bildinzi

Otvorena kultura

Iz našeg pera

Poslovi

22.04.2021

Hardware Engineer

Novi Sad

20.08.2021.

Istekao

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Za ovu kompaniju trenutno nema utisaka.

Plate

Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.

Unesi anonimno svoju platu