O kompaniji
5
Iskustva
Plate
Poslovi
ProductDock logo

ProductDock

Oceni kompaniju
24.08.2021.

Zašto je autonomija timova važna u razvoju digitalnih proizvoda

Helloworld

Kompaniji codecentric (sada ProductDock) sam se priključio 2019. godine i ovo je bilo moje drugo zvanično zaposlenje nakon što sam završio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i odradio praksu u jednoj IT kompaniji. Počeo sam kao Frontend Developer u projektnom timu čiji sam član i danas i u okviru kojeg razvijamo rešenje slično našoj platformi “Polovni automobili” (online prodaja i kupovina novih i polovnih putničkih vozila) za velikog internacionalnog klijenta čije ime nisam u poziciji da otkrijem.

Nikada neću zaboraviti moj prvi radni dan u ProductDocku jer sam imao tu sreću da ga provedem u Berlinu u sedištu kompanije, gde sam imao priliku da prođem kroz jedan kvalitetan onboarding i uživo upoznam kolege iz projektnog tima u Nemačkoj sa kojima svakodnevno sarađujemo. U mom timu nas ima petoro: Team Lead, Product Owner, jedan Backend i dva Frontend Developera, a osim sa nemačkim, na ovom projektu radimo sa još dva novosadska tima.

Tipičan radni dan počinjemo dejlijem, onda se bacamo na dogovorene zadatke, skačemo između Jire, Zooma, Slacka i GitHuba, između Novog Sada, Berlina i Australije. Dan ume da bude baš dinamičan, pogotovo kad se desi neki čudan sprint pa moramo da improvizujemo i udružimo snage kako bismo rešili neki neočekivan problem. Ali ono što nam pomaže da budemo efikasni i produktivni čak i kada stvari ne idu po planu, jeste sloboda koju timovi u ProductDocku imaju kada je reč o izboru tehnologija i pronalaženju inovativnih načina za rešavanje problema sa kojima se susrećemo u razvoju digitalnih proizvoda za klijente. Članovi mog tima otvoreni su za ideje, čak i one pomalo neuobičajene, jer važno je samo kako ćemo od tačke A stići do tačke B, naravno pridržavajući se osnovnih smernica vezano za proizvod, klijentove i zahteve krajnjih korisnika, kao i Agilne principe. U tome imamo punu podršku Unit Leadova i menadžmenta kompanije, a to je znak velikog poverenja koje oni imaju u nas kao što i mi imamo poverenja u njih ali i jedni u druge. Veliko je zadovoljstvo raditi u ovakvom okruženju i sa ovakvim ljudima.

Urođena radoznalost i otvorena komunikacija o izazovima, preprekama i greškama koje su sastavni deo života i posla i iz kojih mnogo može da se nauči, uveliko doprinosi našoj produktivnosti, ali tu je i konstantna želja za učenjem i primenom novih znanja i alata, što nije dobro samo za projekat već i za profesionalni razvoj svakog od nas pojedinačno ali i tima kao celine.

Autor: Dragan Jakovljević, Software Engineer

Posetite profil kompanije ProductDock.

Galerija