O kompaniji
149
Iskustva
84
Plate
5
Poslovi
Vega IT logo

Vega IT

4
28.05.2021.

Programeri za građane: Otvorene prijave za slanje ideja!

Helloworld

Kompanija Vega IT, po četvrti put, organizuje društveno-odgovornu akciju pod nazivom “Programeri za građane”, a tema je pomoć neprofitnim i nevladinim organizacijima pri digitalizaciji.Šta je društveno-odgovorna akcija “Programeri za građane”

Digitalna era unela je mnogo promena u naše svakodnevne živote. Međutim i dalje postoji mnogo izazova sa kojima se susrećemo svakog dana.

Kompanija Vega IT veruje da je odgovornost na kompanijama i pojedincima da daju svoj doprinos kako bi unapredili svoju zajednicu. Iz tog razloga su 2017. godine i prvi put pokrenuli akciju “Programeri za građane”.

Cilj ovogodišnje kampanje je pružanje pomoći neprofitnim i nevladinim organizacijama da se digitalizuju kroz izradu besplatnih softverskih rešenja koja će im pomoći u njihovom radu.

Faza 1: Prijavljivanje ideja

Tokom prve faze, Vega IT poziva sve predstavnike neprofitnih i nevladinih organizacija širom Srbije, koje imaju potrebu za izradom softverskog rešenja koje će im pomoći u njihovom radu, da prijave svoju ideju do 14. juna putem ovog linka.

Na ovaj način, kompanija Vega IT želi da da svoj doprinos razvoju zajednica iz cele Srbije i pomogne organizacijama u njihovoj digitalizaciji.

Ko sve može prijaviti ideju i kakve projekte će kompanija Vega IT razmatrati?

Kompanija će uzimati u obzir ideje koje za cilj imaju unapređenje kvaliteta života građana, kao i one koje će biti besplatne za upotrebu kao što su:

  1. Mobilne aplikacije
  2. Website-ovi za organizacije
  3. Softverska rešenja koji će olakšati život građanima
  4. Softverska rešenja koji će podići svest o određenom problemu u zajednici i sl.

Još od početka 2017. godine, kada je kampanja prvi put pokrenuta, realizovali razne mobilne aplikacije, website-ove, web aplikacije i softverska rešenja za internu upotrebu.

Šta su sledeći koraci u kampanji? 

Nakon zatvaranja prijava, sve ideje će biti postavljene na javno glasanje putem Vega IT Facebook stranice (od 21. do 25. juna) gde će građani imati prilike da glasaju za predložene ideje. Na osnovu njihovih glasova kreiraće se lista prioriteta projekata.

Sledeći korak biće pozivanje IT kompanija (od 29. juna do 30. jula) i digitalnih agencija (od 05. do 30. jula) koje žele da se pridruže kampanji “Programeri za građane” i daju svoj doprinos zajednici.

U zavisnosti od broja prijavljenih kompanija i digitalnih agencija odrediće se i broj projekata koji će moći da se realizuju sa liste prioriteta.

Finalni događaj, Hakaton, koji će trajati 48 časova će se održati od 24. do 26. septembra. Tokom 48 časova svi učesnici će raditi na izradi rešenja koji će pomoći neprofitnim i nevladinim organizacijama u digitalizaciji njihovog posla.

Vlasništvo nad izvornim kodom rešenja se u potpunosti predaje u vlasništvo organizacijama koje su prijavile ideju nakon završetka kampanje.

*Kao organizatori kampanje, Vega IT zadržava pravo da na finalni događaj uvrsti dodatne projekte. Takođe, kompanije koje učestvuju u akciji se obavezuju da će projekte koji se odaberu i realizovati.*

Prijavite svoju ideju putem linka i pokrenite promenu u svojoj zajednici!

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, kontaktirajte kompaniju Vega IT putem cfac@vegait.rs.

Posetite profil kompanije

Galerija