O kompaniji
184
Iskustva
98
Plate
Poslovi
Levi9 Technology Services logo

Levi9 Technology Services

4.3
12.04.2023.

Inside Levi9 – sve o procesu selekcije

Helloworld

Zdravo!

Dobra priprema za proces selekcije je, kao i u većini aktivnosti, ključna, i zato smo želeli da proces u Levi9 stavimo pod lupu i napišemo šta možeš da očekuješ ako odlučiš da nam pošalješ svoju prijavu. Takođe, voleli bismo da ti ovim tekstom pomognemo da razumeš kako se naša kultura, koja se redovno izdvaja kao najviše ocenjena stavka u kontekstu zadovoljstva poslom, ogleda i u procesu selekcije.

Ako bismo u jednoj rečenici morali da sumiramo kako izgleda naša kultura rekli bismo da je ona podržavajuća i usmerena na zadovoljstvo svakog člana našeg kolektiva.

A kako se naša kultura preslikava na proces selekcije?

Pre svega, tako što je proces selekcije u Levi9 organizovan u skladu sa našim vrednostima:

Proaktivnost i prilagodljivost – Prilagođavajući se povratnim informacijama kandidata i kolega, stvorili smo proces koji je efikasan i brz kako bismo predupredili neke potencijalne probleme koje dugi i složeni procesi sa sobom nose. Proces selekcije kod nas, za većinu pozicija, podrazumeva samo dva koraka – HR i tehnički intervju, pri čemu se trudimo da od momenta prijave do prvog poziva na intervju ne prođe više od nekoliko dana. Isto tako, svesni dinamičnosti IT tržišta u Srbiji, trudimo se da povratnu informaciju nakon svakog koraka dajemo pravovremeno.

Orijentisanost na rezultat – brzina procesa selekcije kod nas ne isključuje kvalitet, tako da se trudimo da svaki od koraka sprovedemo dovoljno detaljno kako bismo stekli što bolju sliku o kandidatu, kako po pitanju uklapanja u našu kulturu tako i u pogledu nivoa tehničkog znanja. Kada je reč o tehničkom delu procene, pored aktuelnog nivoa znanja koje kandidat poseduje, fokus stavljamo na procenu nečijeg potencijala da znanje koje mu nedostaje brzo nadomesti. To u praksi znači da nekada ostvarujemo saradnju i sa kandidatima koji nisu u potpunosti usavršili određene domene znanja, ali su dovoljno motivisani da ih uz našu podršku unaprede u budućnosti.



Transparentnost – svim kandidatima, bez izuzetka, javljamo povratnu informaciju. Ukoliko je neko aplicirao za neku od pozicija u Levi9 a njegov CV nije prošao u narednu fazu selekcije taj odgovor će stići automatski putem mejla, a svakom kandidatu koji je pozvan na intervju će biti javljen konačan ishod, putem mejla ili telefonom. Ukoliko se nismo odlučili za nekog kandidata na osnovu procene nedovoljnog nivoa tehničkog znanja, kandidat može da očekuje jasnu informaciju koje su to oblasti iz kojih nije zadovoljio kriterijume, a naša kolege iz tehničkih timova takođe su otvoreni za davanje sugestija kandidatu i na samom intervjuu vezano za dalje usavršavanje. Dalje, trudimo se da što više informacija o poziciji i uslovima rada kandidatima bude jasno predstavljeno već kroz sam oglas za posao, kao i na kompanijskim profilima na portalima za zapošljavanje. Naši intervjueri/regruteri će svakako rado odvojiti vreme da odgovore na sva pitanja kandidata.

Lojalnost – kao što smo lojalni našim zaposlenima, lojalni smo i našim kandidatima, tako da ćemo vrlo rado ponovo kontaktirati kandidate koji su na nas ostavili dobar utisak u nekom od procesa selekcije, iako na kraju nismo uspostavili saradnju sa njima. Takođe nas raduje kada nam se kandidati koji ranije nisu dobili posao, ponovo jave, sa željom da se uključe u nove procese selekcije. Veliki fokus stavljamo na kreiranje pozitivnog iskustva u procesu selekcije za sve kandidate tako da su svi intervjueri upoznati sa dobrim praksama vođenja intervjua, a svi uključeni se trude da kandidat proces selekcije u Levi9 doživi kao prijatno iskustvo. U skladu sa tim vršimo i evaluaciju procesa selekcije slanjem kratkog upitnika kandidatima o zadovoljstvu procesom selekcije, a informacije koje ovim putem prikupimo koristimo za dalje unapređenje procesa u budućnosti.

Nadamo se da je ovaj tekst ispunio cilj koji je pomenut na početku i da ti je sada jasnije kako izgleda proces selekcije u Levi9. Pozivamo te da se prijaviš na neku od trenutno otvorenih pozicija na našem sajtu i da u praksi proveriš sve ovo što je napisano.

Radujemo se da te upoznamo!

Pišu Sanja Peršić i Julija Andan, Levi9 Talent team

Za više informacija o kompaniji, poseti profil kompanije Levi9.

Galerija