O kompaniji
23
Iskustva
13
Plate
1
Poslovi
INGSOFTWARE logo

INGSOFTWARE

4.6
30.05.2022.

Bez alata nema ni zanata: Zašto smo odabrali baš Lenovo

Marko Herman, Marketing Manager (Ingsoftware)

Iako se u šali ponekad kaže da najbolji majstori i s osrednjim alatom mogu da urade vrhunski posao, to baš i nije (skroz) tačno. Dobrim majstorima treba dobar alat s kojim neće da se muče i koji će ih motivisati da rade još bolje i kvalitetnije.

S tom vizijom smo krenuli u odabir strateškog partnera za alat koji naši “majstori” koriste - laptopove i dodatnu opremu.

Kao totalni geekovi, ovom slatkom problemu smo pristupili temeljno, napravili Excel tabele za poređenje različitih brendova i modela, popisivali argumente za i protiv svih koji su dolazili u obzir i na kraju odabrali Lenovo.

Da se ne lažemo, odluka nije bila preterano teška! Volimo ThinkPad i nasleđe koje ta serija laptopova donosi. Potpuno geekovski brend, i to potpuno zasluženo. Vrhunska tastatura kojoj se teško išta može zameriti, pouzdan rad u najrazličitijim uslovima, otpornost tastature na prosipanje tečnosti (ali ipak ovo uzimamo s rezervom)… Mada, sasvim je dovoljno i to što je ThinkPad prvi laptop koji je leteo u svemir pre skoro 30 godina!

Koje alatke smo odabrali?

Naši developeri, UI/UX dizajneri i artisti, koriste ThinkPad T14 i T14s modele. To su laptopovi čije srce čini najnovija generacija Intel i7 procesora, poseduju po 32 GB RAM-a i dovoljno kapaciteta za smeštanje podataka tako da niko ne zakuka…

Developeri su dobili model S sa tankim seksi kućištem, dok dizajneri i artisti imaju klasičan T14 u koji je ugrađena diskretna grafika u skladu sa njihovim potrebama.

Za dodatne zahteve naših Unity developera, nabavili smo Legion 5 Pro laptopove koji će im omogućiti da urade i najzahtevnije 3D taskove. Ove mašine koriste novu generaciju AMD Ryzen procesora i NVIDIA GeForce RTS grafike, što je sa 32 GB radne memorije upakovano u kućište s QHD ekranom dijagonale 16 inča i frekvencije osvežavanja od 165 Hz… Uprkos izuzetnoj snazi, Legion 5 Pro modeli imaju bateriju koja omogućava čak 8 sati autonomije u radu!

Na kraju, koleginice i kolege iz HR, marketing i sales timova dobili su elegantne ThinkBook 13s modele s inovativnim 16:10 formatom Full HD ekrana, najnovijim Intel procesorima i više nego dovoljno memorije za sve poslove s kojima se svakodnevno suočavaju.

Šta je sledeće?

Nabavka Lenovo laptop mašina za sve naše zaposlene nije samo dala svakome vrhunski alat za svoj posao, već je omogućila i realizaciju našeg remote-first hibridnog modela rada!

A kao korak dalje, upravo su nam stigli i skroz novi Lenovo ThinkVision monitori koji će svima dati skroz novu dimenziju rada. Odlikuje ih dijagonala 34 inča, formata 21:9 i pretvaranje u docking stanicu priključivanjem svih periferija preko samo jednog kabla!

Za više informacija posetite profil kompanije INGSOFTWARE!

Galerija